Toimintaa tassutellen logo
EtusivuEsittelyYksityiskoulutusWebinaarit

Esittely

Lähtökohtana on aina koiran hyvinvointi ja omistajalle toimiva arki
Teean profiilikuva

Olen Teea Nurminen, Toimintaa tassutellen yrityksen perustaja ja kouluttaja. Asun tällä hetkellä Espoossa avomieheni ja kolmen koiramme kanssa. Osaan sujuvasti suomea, ruotsia ja englantia. Ohjaus ja kirjallinen materiaali toteutetaan toivotulla kielellä.

Olen aina rakastanut koiria ja haaveillut niiden kouluttamisesta. Erityisesti olen kiinnostunut kouluttamaan erilaisia arjen taitoja joita tarvitaan hyvään yhteiseloon. Ennaltaehkäisevä koulutus pentujen taitoja lisäämällä on joka kerta yhtä ihanaa.

Aina kuitenkaan se elämä ja koiranarki ei olekaan niin mukavaa kuin oli ajateltu. Omien koirien kokemuksien kautta kiinnostus ongelmallisten käytösten kouluttamiseen ja näiden pulmien parissa kamppailevien koirakoiden auttamiseen on myös lisääntynyt.

Koska olen itse kokenut monia haasteita omien koirieni kanssa, ymmärrän miltä tuntuu, kun lemmikin kanssa on vaikeaa. Yksi tärkeimpiä arvoja ja tavoitteita työssäni onkin, että apuani hakevat kokevat tulevansa kuulluksi ja ymmärretyksi, oikeasti.

Koulutusmenetelmäni perustuvat nykytietoon koirien käyttäytymisestä ja kouluttamisesta, pohjautuen halutun käytöksen positiiviseen vahvistamiseen ja osallistavaan koulutukseen. Olen suorittanut Eläinkoulutuskeskuksen eläinten kouluttamisen Perusopinnot sekä Ongelmakoirakouluttamisen syventäviä opintoja. Tällä hetkellä suoritan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa, valmistun 2024.

Päivätyönä toimin toimintaterapeuttina, joten kuntoutuksellinen ote käytöshäiriöihin sekä omistajan myötätuntoinen ohjaus on luonnollinen osa yhteistyötämme. Erityisosaamiseeni kuuluu koiratalouden arjen toimintojen ja käytösten analysointi ja pohdinta eri näkökulmista. Toiminnan pilkkominen ja muokkaaminen, ympäristön ja apuvälineiden hyödyntäminen sekä ihmisen toiminnan huomioiminen osana koulutuksen suunnittelua on minusta kiinnostavaa ja auttaa kouluttamaan koiralähtöisesti.

Olen suorittanut Jenny Jalosen Eroahdistuksen syventävät opinnot hyväksyttävästi joten minulta saa uusimpaan tietoon perustuvaa ohjausta eroahdistuksen koulutukseen. Täten minut löytää myös Digital Dogsitterin suositeltujen kouluttajien listalta. Lisäksi olen käynyt kesällä 2022 Anna Sydänheimon Kiva Käsittelijä® kouluttajakoulutuksen, jotta voin auttaa koirakoita toteuttamaan mm. hoitotoimenpiteitä osallistavan kouluttamisen perusteiden mukaisesti.

Erityisenä kiinnostuksen kohteena eläinten parissa on ollut kiinnostus erilaisia rotuja ja koirapersoonia kohtaan, meille onkin kaikenrotuiset koirat tervetulleita ja otan aina huomioon koiran yksilölliset piirteet koulutuksessa.