Toimintaa tassutellen logo
EtusivuEsittelyYksityiskoulutusWebinaarit

Yksinolohaasteiden koulutus

Ensipaketti

195€

Paketti sisältää
  • Koiran kokonaisvaltainen hyvinvoinnin kartoitus (eroahdistus-kyselylomake)
  • Ensitapaaminen 1-1,5h (etänä)
  • Lyhyt esittely eroahdistuskoulutuksen mahdollisesta prosessista
  • Kirjallinen koulutussuunnitelma
  • Kouluttajan tuki sähköpostin välityksellä ensikäynnistä lähtien, 1kk ajan viimeisen seurantatapaamisen jälkeen
  • Omistajan lähettämien koulutusvideoiden analysointi tapaamisten välissä

Seurantatapaaminen etänä

55€/h

  • Seurantatapaamiset (30-60 min) toteutetaan n. 2 viikon välein etäyhteydellä. Seurantatapaamisten määrä riippuu koiran yksinolohaasteen voimakkuudesta ja koulutuksen etenemisestä

Eroahdistusta käytetään useimmiten kattoterminä puhuttaessa kaikenlaisista yksinolon haasteista. Kuitenkin koulutuksen kannalta on tärkeää selvittää, voiko käytös olla oire jostakin muusta kuin yksinolemisen pulmista.

Koira katselee ulos ikkunasta

Eroahdistus johtuu ahdistuksesta ja pelosta olla erossa omistajasta ja kohdistuu useimmiten vahvemmin yhteen ihmiseen. Yksinolon aikana ilmenevät käytöshaasteet kuten haukkuminen, virtsaaminen ja paikkojen järsiminen voivat johtua eroahdistuksesta, mutta ne voivat myös olla oire muusta, kuten esim. sairaudesta ja kivusta tai ilmentää koiran äänipelkoa tai tylsyyttä.

Koulutuksen alussa tehdään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kartoitus, jonka avulla pyritään selvittämään yksinolon haasteisiin vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi on toivottavaa, että koira on terveystarkastettu tai omistajan on mahdollista käyttää koira terveystarkastuksessa pyydettäessä, jotta voitaisiin sulkea pois mahdolliset somaattiset syyt koiran käytökselle.

Mikäli koiralla oletetaan olevan eroahdistus (vrt. muut yksinolon haasteet), on hyvä varautua koulutuksen kestävän useamman kuukauden. Useimmiten yksi tärkeimmistä eroahdistuskoulutuksen onnistumiseen vaikuttavista asioista on että koira ei altistu enää yksiolosta johtuvalle pelolle. Koulutuksessa etenemiseen vaikuttaa niin koiran yksilölliset ominaisuudet kuin omistajan koulutusharjoitteisiin sitoutuminenkin.

Yksinolohaasteiden koulutus toteutetaan pääsääntöisesti etäyhteydellä. Omistajalla on oltava käytettävissä keinot ottaa harjoittelusta videoita, jotka lähetetään kouluttajalle katsottavaksi säännöllisesti koulutusjakson aikana.

Toteutan kotikäyntejä pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen). Kotikäyntien hintaan lisätään kilometrikorvaus 0,45€/km kotoani Espoosta asiakkaalle ja takaisin. Lisäksi mahdollista tehdä arki-iltaisin kotikäyntejä Vihdin ja Lohjan seudulla.

Ota yhteyttä